Київський професійний коледж артдизайну

Приймальна комісія

+38 (099) 146-27-44
+38 (093) 396-97-64

Приймальна комісія

(099) 146-27-44     (093) 396-97-64

Спортивні змагання, присвячені Дню пам’яті Героїв Крут

Бій під Крутами – бій, що відбувся  16 (29 січня)  1918 року на залізничній станції Крути  під селищем Крути . Цей бій тривав 5 годин між 4-тисячним підрозділом  Червоної гвардії  та загоном з київських курсантів і козаків “Вільного козацтва”, що загалом нараховував близько чотирьох сотень вояків. В бою під Крутами оборонці української державності отримали переконливу військову перемогу. Наступ ворога було зупинено і здійснено організований відступ, руйнуючи за собою колії і мости.  Ця затримка ворога дала змогу українській делегації укласти  Брест-Литовський договір, який врятував молоду українську державність. Сучасників особливо вразило поховання 27 юнаків, які потрапили після бою в полон до більшовиків і були ними страчені. З ними порівнюють захисників Донецького аеропорту в теперішній російсько-українській війні. На вшанування пам’яті перших українських “кіборгів”, щороку у нашому закладі освіти проводяться заходи до Дня пам’яті героїв Крут. У цьому році було проведено:
  • бібліотечну тематичну виставку та випуск інформаційної газети;
  • лекторій історичних знань;
  • спортивні змагання;
  • виховні години в групах «Хто загинув за Вкраїну, буде жити у віках»;
  • представники учнівського парламенту взяли участь у міському історичному квесті «В єдності наша сила» серед здобувачів освіти закладів професійної (професійно-технічної) освіти  м. Києва.
В спортивних змаганнях, присвячених Дню пам’яті Героїв Крут взяли участь 20 юнаків з груп №№: 11, 12, 14, 22, 24, 32, 34, Т-2, Т-3, Д-2. Переможцями спортивних змагань стали: І місце – Слищенко Дмитро – 32 група; ІІ місце – Федін Даніїл – 22 група та Вакулін Данііл – 12 група; ІІІ місце – Хмара Тимофій – 34 група. Переможці та призери змагань були нагороджені дипломами та медалями . На фото можна переглянути фрагменти із спортивних змагань. Дякуємо всім, хто залучився до підготовки та проведення заходів.