Київський професійний коледж артдизайну

Приймальна комісія

+38 (099) 146-27-44
+38 (093) 396-97-64

Приймальна комісія

(099) 146-27-44     (093) 396-97-64

День Європи

Щорічно 9 травня прапором Європейського Союзу прикрашають вулиці всіх міст. Громадяни вивішують його з вікон або виходять на демонстрації на підтримку політики ЄС. Європейці носять футболки та тематичні значки, віддаючи данину поваги Союзу. Політики всіх країн ЄС звертаються до народу з урочистою промовою, а в багатьох великих містах влада влаштовує змагання, конкурси та ярмарки.

У 1949 році 5 травня була заснована організація, яка має величезне значення для розвитку країн ЄС – Рада Європи. Це знаменна подія і стала підставою для святкування. Спочатку люди відзначали заснування організації, але потім перетворили цю дату в День Європи. Так було до того моменту, поки не з’явився Європейський Союз.

Згідно з історичною довідкою, 9 травня 1950 міністр закордонних справ Франції – Р. Шуман виступив з пропозицією про об’єднання залізорудної, вугільної та металургійної промисловості своєї країни і західної частини Німеччини. Ініціативу підтримали, таким чином виникла Декларація Шумана. Співдружність, яка з’явилася внаслідок цього об’єднання, поступово розширювалася і пізніше стала називатися Європейський Союз.

Саме тому жителі країн ЄС 5 і 9 травня відзначають це свято, яке вважається неймовірно важливим в історії.

Україна – це невід’ємна частина Європи (географічно, історично та ціннісно). І саме для того, щоб нагадати всім нам про важливість єднання та порозуміння (які є основними принципами існування ЄС), кожної третьої суботи травня в Україні відзначається День Європи.

Саме тому у нашому закладі класні керівники та куратори груп розпочали проведення тематичних заходів, присвячених Дню Європи, адже здобувачі освіти мають розуміти значення європейських цінностей для нашого розвитку. Мета таких заходів – розширювати   знання здобувачів освіти  про європейські країни, традиції, звичаї; розвивати громадянську позицію, почуття відповідальності за спільне майбутнє та відчуття європейського громадянства; формувати усвідомлення власної ролі й значення в житті суспільства; виховувати повагу до національних, духовних, культурних надбань європейських народів, свідомого громадянина України та Європи.

Ми щиро завдячуємо більшості країн Європи які на разі надають неоціненну допомогу нашій країні у цій страшній війні та віримо в те, що дружба та співпраця між європейськими країнами буде щороку кращою та міцнішою.

День Європи